Keto szakszuka

Keto szakszuka

Składniki:

  • 5 g oliwy z oliwek
  • 200 g passaty pomidorowej
  • 2 jajka
  • 50 g sera mozzarella
  • 5 pokrojonych na kawałki oliwek
  • Bazylia

Sposób przygotowania:

  • Na małej patelni podgrzej oliwę z oliwek i passatę pomidorową. Kiedy sos będzie gorący, dodaj do niego jajka (w równych odległościach od siebie).
  • Podziel ser mozzarella na mniejsze kawałki (lub dodaj po prostu tzw. mini mozzarellę) i dodaj go wraz z oliwkami na wierzch jajek.
  • Smaż całość pod przykryciem przez około 10 minut (do ścięcia białek).
  • Posyp bazylią na wierzchu.

Smacznego!

Wartość odżywcza zaprezentowanego przepisu jest dostępna tu 👇 https://www.jedzdobrze.pl/produkt/7054/keto-szakszuka/